26 Eylül 2012 Çarşamba

Aztek Tırnaklar / Aztec Nails

Merhabalar herkese! Alan derslerine başlamış bir Ayça olarak karşınızdayım efem. Şu anda çook eğlenceli gidiyoruz, ayrıntılara gireceğim yazının sonunda :)

Bugün sizlerle el emeği göz nuru, işlenmiş oya misali, 3.5 saatlik çalışmanın ürünü tırnaklarımı paylaşacağım. Dile kolay 3.5 saat. İnanılmazdı :D Annemin tepkisi "Yazık günah emeğine üç gün sonra sileceksin onları" oldu ama yılmadım bitirdim :D İşte o görüntüler :P

***

Hi everyone! We have started with the fields topics. It's really fun, I enjoy much :D I'm going to tell you the details at the end of the article :)

Today I'm gonna share my aztec nails with you. It was maybe the hardest nail art I have ever done :D All nails have lasted 3.5 hours until to be done, it was amazing :D Mom said that it's just a time consuming job and I'm gonna remove them in 3 days. But I have finished :D Here the photos:

Bu ilk akşamdan alelacele fotosu. // This is a photo from the first night I've done.

 Ve baş parmağımın deseni. // And the thumb.

 Bu ve sonrakiler ertesi akşam beyaz fon ve ışıklarla iki büklüm çekilenler :) // This and the other photos are from the next day I've done with the nails. In front of the white background and with lights :)

 İnternette aztek desenlerini araştırdıktan sonra kendim kolaj yaptım. Önce kağıda her tırnağa neler yapacağımı çizip ardından tırnağa geçirdim desenleri. // I have first searched aztec drawings in the internet and then I have just put together the motives and drawn on a paper. After then I have painted my nails with these motives.

 Tabanda üç kat China Glaze'in Love Letters'ı var. Aslında gerek yoktu ona. Direk base coat üzerine ya da beyaz ojenin üzerine de yapılabilir. Renklerin yalnızca baş ve orta parmağımda en uçta kullanılanı oje; China Glaze-Pool Party. Diğer tüm hepsi akrilik boya ve bu ilk akrilik boya deneyimim. Akrilik boyanın en güzel kısmı su ile hemencicik temizlenebiliyor oluşu ya da tırnağınızla hafif kazımayla yanlış yapılan yeri düzeltebiliyor olmanız. Ben normal resim fırçası kullandım, ama en incelerinden. 0 ve 00 numaralı olanlarını. Tabii hepsi bittikten sonra emeğinizin ilk el yıkamada gitmemesi için bol bol top coat kullanmanız lazım :D Ben iki kalın kat Seche Vite sürdüm :) // First I have applied 3 coats China Glaze-Love Letters. Actually it wasn't necessary, you can also paint over a base coat or a white polish. Only the pink color on the thumb and middle finger is polish; China Glaze-Pool Party. All the others are acrylic colors and this is my first experience with acrylic colors. The best sides of acrylic colors are you can remove them with water and you can fix the failure by rubbing it with your nail. I have used regular paint brushed, but the thinnest ones, number 0 and 00. Also you have to use top coat to protect your design from water :D I have applied 2 thick coats of Seche Vite :))

Seche'den sonra boya biraz çatladı, porselen gibi oldu :D Nedenini bilmiyorum :/ // After Seche the paints have cracked a little bit, like ceramic :D I don't know why :/

Ve işte ilk proje dersimizin ürünü, sevgili kuklamız Şevket. Şevket çok yetenekli, kendi bir köpek ama ayakta durup insan hareketlerini yapabiliyor. Yalnızca biraz mutantlaşmış, boynunun altından bir de kıskacı çıkıyor :/ // And our first product in the project lesson, our lovely puppet Şevket. Şevket is a very talented dog, he can stand and do human motions. Unfortunately he is just a mutant and he has a pincer under his neck :/

Vee işte son günlerdeki durum :) Nasıl buldunuz tırnaklarımı ve Şevket'i? :)
And this is the situation last days :) What do you think about my nails and Şevket? :)

11 yorum:

  1. İnanmıyorum sana. 3,5 saat harcaman hakikaten değmiş. Resmen sanat yapmışsın tırnaklarında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy begenmene cok sevindim ^^ valla o kadar ugrasmam iste bu guzel yorumlari alinca degiyor ^^

      Sil
  2. tam da aztek desenlerini sevdiğimden ve deneyeceğimden bahsetmiştim ahan da şurda:

    http://nerwen44.blogspot.com/2012/09/trnak-suslemeleri.html

    ama seninkilerin yanında rezil olurum valla deneyemem herhalde :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu yok benimkiler de oyle basarili degil ki. Neler neler yapiyo millet. Bence mutlaka dene:)

      Sil
    2. heey postlarını bekliyoruz, haberin ola! :)

      Sil
  3. wooow tırnaklar bir sanat eseri olmuşlar <3

    hepsisatista.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben de bloguma beklerim
    ayzeynep.blogspot.com

    YanıtlaSil
  5. aman yarabbi el emeği göz nuru olmuş bunlar nasıl sildin tırnağından :D
    çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    takipteyim bana da beklerim
    http://coralsfashion.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim :) E insan sıkılıyor bir süre sonra :D

      Sil