31 Mart 2012 Cumartesi

MAC Paint Pot vs Rival de Loop Young Eyeshadow Base

Eveet, bugün sınavımızı olup iyice bir silkelendikten ve kendimizi en kötüye hazırlayıp rahat moda geçtikten sonra nihayetinde sevgili blogumuza ve okuyucularımıza dönebiliriz :) Şimdi de bir far bazı savaşıyla karşı karşıyayız sevgili okuyucularım. Bir yanda MAC Paint Pot Painterly, öte yanda Rival de Loop Young Eyeshadow Base. Peki kazanan kim? Haydi birlikte bakalım:


Rival de Loop daha sedefli ve kremsi yapıda. Uygulaması kolay ancak biraz fazla hafif ve yağlı. Zaten yağlı olan göz kapakları için hiç de uygun bir ürün değil. Misal ben kullanamıyorum çünkü primer sürmeden kullanıldığında daha üç beş göz kırpışta hemen toplanıveriyor far (o resimde görülen kullanım da sevgili anneciğime ait). Mac ise daha kuru. Uygulaması biraz daha zahmet gerektiriyor ancak mat görünümü açısından çok daha tercih edilesi. Yalnız Rival de Loop'taki sıkıntının aynısı onda da var. Primer kullanmadan direk göz kapağına uygulandığında o da bir süre sonra toplanıyor yağlı göz kapakları olanlarda. Ama evet kendisinin yağlı olmayışı en büyük artısı.

 Elimde solda Rival de Loop var, sağında ise Mac. Tıpkı kabında olduğu gibi ciltte de sedefli, parlak bir görünümü var Rival de Loop'un. Ve aslında biraz da yağlı. Mac ise gördüğünüz gibi gayet mat, ciltle çok uyumlu. Farın rengini gerçekten gösteriyor. Ancak yine primersız çok başarılı değil uzun süre kullanımda.

Mac 5 g, Rival de Loop'ta yazmıyor miktarı ancak hemen hemen aynılar. Zira Mac'te ürün boyca daha az yandan bakıldığında, Rival de Loop ise daha derin bir kapta. O nedenle kabın çapındaki fark sizi yanıltmasın.

Fiyatları yanlış hatırlamıyorsam Rival de Loop 4 TL civarı, Mac de 40 TL civarıydı. Hangisini almanızı öneririm diye sorarsanız bence Mac, çünkü gerçekten ürünü kullanırken farkı hissediyorsunuz. Primersız bile çok daha uzun süre toplaşmadan kalıyor Rival de Loop'a göre. Ancak tabi size kalmış:)

Siz hangisini seçerdiniz? Mac mi, Rival de Loop mu?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder